Iets minder wind

Met de Paasdagen en de start van het kampeerseizoen in het vooruitzicht wordt de hoop op zacht en zonnig lenteweer groter. Vooralsnog lijkt die wens nog niet te worden bewaarheid. Hogedrukgebieden ten noorden van Nederland blijven tijdens de Paasdagen en ruim daarna standvastig op hun plek liggen. Daaromheen blijft aanhoudend koude lucht oost tot noordoost komen.

Donderdagavond en -nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en het is vrijwel overal droog. De noordoostenwind zwakt geleidelijk iets af en is dan nog slechts zwak tot langs de kust hooguit matig. De temperatuur daalt naar 2 tot 4 graden onder nul.

Vrijdagochtend begint nog met lichte vorst, maar gedurende de dag loopt de temperatuur op naar 2 tot 4 graden in het noorden en naar 4 of 5 graden in het zuiden. Omdat er iets minder wind staat dan de voorgaande dagen, voelt het wat aangenamer aan. Vooral in de ochtend laat de zon zich nog af en toe zien, maar de bewolking neemt snel toe en lokaal valt een vlokje sneeuw. Ook in de middag en avond kan er plaatselijk nog wat sneeuw omlaag dwarrelen, maar tijdens het paasweekeinde is het droog en breekt ook de zon steeds vaker even door. Het blijft wel koud, met zowel zaterdag als tijdens de Pasen middagtemperaturen tussen 4 en 6 graden. Omdat er niet meer zoveel wind staat, voelt het al wel iets aangenamer aan.