Het topstuk hangt weer op z’n oude plek

Workers push a crate containing Dutch master Rembrandt's famous Night Watch painting to its new location in the renovated Rijksmuseum, rear, in Amsterdam, Wednesday March 27, 2013. The museum will be opened officially on April 13, 2013, the crate was adorned with a reproduction of the painting. (AP Photo/Peter Dejong)
Workers push a crate containing Dutch master Rembrandt's famous Night Watch painting to its new location in the renovated Rijksmuseum, rear, in Amsterdam, Wednesday March 27, 2013. The museum will be opened officially on April 13, 2013, the crate was adorned with a reproduction of the painting. (AP Photo/Peter Dejong) AP

Nachtwacht

Na 3.394 nachten wachten hangt het beroemde schilderij van Rembrandt weer op z’n oude plek. De Nachtwacht verbleef de afgelopen negen jaar vanwege de verbouwing van het Rijksmuseum in de Philipsvleugel van het gebouw. Om half twaalf gisterochtend werd het schilderij terugverhuisd naar de eregalerij. Aan de verhuizing van het meesterwerk, een reis van zo’n 100 meter, is maanden gewerkt.