EU ontkent voorlopige conclusie over staatssteun PSV

Het Philipsstadion in Eindhoven. Foto ANP

De Europese Commissie ontkent dat er al een voorlopige conclusie is bereikt in het onderzoek naar ongeoorloofde staatssteun aan onder meer PSV van de gemeente Eindhoven.

Een woordvoerder laat tegenover persbureau Novum weten dat er sinds het onderzoek begin maart werd geopend geen nieuwe ontwikkelingen zijn, in tegenstelling tot de berichten die vanochtend verschenen.

In 2011 kocht de gemeente de grond van het stadion en trainingscomplex voor 48,8 miljoen euro van de toen zeer noodlijdende club. De Europese Commissie concludeerde volgens het Eindhovens Dagblad dat de gemeente zich hierin niet commercieel heeft opgesteld waardoor er sprake is van staatssteun. Bovendien zou er twijfel zijn over de taxatie van de grond en de risico’s die de gemeente heeft genomen.

Volgens de woordvoerder van de commissie is dit bericht voorbarig. De enige brief die naar de gemeente Eindhoven is gestuurd is de formele aankondiging van het onderzoek met een verzoek om informatie.