En verder

Matthias Weischer

Galerie Grimm laat nieuw werk zien van de Duitse kunstenaar Matthias Weischer (1973), die in 2008 nog een solo had in het Haags Gemeentemuseum. De tentoonstelling Thicket bestaat uit een flinke reeks grote en kleinere doeken waarop werkelijkheid en fantasie door elkaar heen lopen. Soms is de suggestie van een interieur te herkennen – kale ruimtes zonder ramen en deuren. De schilderijen zijn laag voor laag opgebouwd: eerst de kale wanden, vervolgens schildert Weischer de decoraties.

T/m 11 mei. Frans Halsstraat 26, 1072 BR, Amsterdam. Inl: grimmgallery.com

Armando

Gelijktijdig met zijn solotentoonstelling Armando vs Armando in het Cobra Museum laat Armando (1929) nieuwe werken zien bij Galerie Helga Hofman. Getoond wordt een serie werken die de schilder in 2012 en 2013 maakte in zijn atelier, een oude kazerne in Potsdam. Hij is inmiddels 83 jaar, maar schildert nog iedere dag. Opvallend zijn de lichte, haast vrolijke tinten die Armando zijn landschappen heeft gegeven: oker, lichtblauw, roze. Ook is een aantal oude doeken uit 1972 te zien.

T/m 2 juni. Hoorn 131, Alphen aan den Rijn. Inl: www.galeriehelgahofman.nl

Ido Vunderink

Het werk van Ido Vunderink, te zien bij Willem Baars projects, past in de lange kunsthistorische traditie van de geometrisch abstracte kunst. De horizontalen en verticalen in een schilderij als Aux Bords de la Mer Rouge (2010) verwijzen bijvoorbeeld naar de streepjes op Pier en Oceaan van Piet Mondriaan uit 1915. In latere werken als Reef doen ook kleuren hun intrede. Veel van zijn werken hebben de vorm gekregen van vijfluiken of zelfs een negenluik.

T/m 20 april, Hoogte Kadijk 17hs, Amsterdam. Inl: www.baarsprojects.com