'Au!' doet geen pijn

Jeugdtheater

Au! (4+). plan d-.Gezien: 13/3. Tournee t/m mei. Inl: plan-d.nl**

„Ik ben geen bang konijn, want ik ben groter dan de pijn’, zingt Sophie Schut terwijl ze zich angstvallig aan de schommel vastklampt. Andreas Denk en Daniel Hayward hebben haar daar bovenop geslingerd. Maar nu is de lol er even af.

Au! is een aaneenschakeling van scènes over fysieke en mentale pijntjes. Denk is zijn konijn kwijt, Hayward heeft zich bezeerd aan zijn kapotte fiets. Het drietal maakt de schakelingen vlotjes en met fysieke subtiliteit.

Hoewel de scènetjes vermakelijk zijn, heeft de voorstelling weinig richting. Nooit heeft de pijn een nare consequentie. Waarom de muziek op tweederde ineens omslaat in treurige strijkjes en droeve aria’s lijkt willekeurig. Dat pijn en verdriet echt erg kunnen zijn, wordt er in ieder geval niet mee overgebracht. Daarvoor is ieders individuele leed te veel opgegaan in gezamenlijke speelsheid. En dat het konijn na een opzwepend dansje ineens toch wordt gevonden, is een keurige afronding, maar al even willekeurig.