Volwassen nominaties jeugdprijs

Schreef Esther Gerritsen een boek voor jongeren? Haar laatste roman Dorst mocht al nominaties ontvangen voor de ‘volwassen’ literatuurprijzen van Libris en Opzij, maar vandaag kwam daar ook een nominatie voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs bij. De jury van de DJP, gericht op boeken die goed aansluiten bij de belevingswereld van 15- tot 30-jarigen, presenteerde vandaag een shortlist met daarop ook romans van Philip Huff en Alessandro Baricco. Van de tien boeken zijn er acht niet eerder als jongerenliteratuur betiteld. Het zijn „boeken die een brug slaan tussen jeugdliteratuur en de wereld van volwassenen”, aldus de jury. Er zijn twee prijzen van 15.000 euro, voor Nederlandstalige en vertaalde boeken. Ook is er een publieksprijs: tot 15 april kunnen jongeren via internet hun stem uitbrengen.