Vader van Arjan G. ook verdacht in Vestia-zaak

De vader van Arjan G., een van de hoofdverdachten in de fraudezaak rond woningcorporatie Vestia, wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van witwassen. Dat bevestigen betrouwbare bronnen na berichtgeving in De Telegraaf.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wil alleen bevestigen dat het gaat om een 68-jarige man uit Woerden die begin deze maand is aangehouden op verdenking van witwassen. De man, Ad G., is drie dagen verhoord en daarna vrijgelaten.

Tussenpersoon Arjan G. van het adviesbureau Fifa Finance sluisde volgens justitie miljoenen euro’s aan provisies op rentecontracten door naar de kasbeheerder van Vestia, Marcel de V. Arjan G. kreeg gewetenswroeging en stapte begin vorig jaar in overleg met zijn vader naar justitie om zichzelf aan te geven, volgens zijn advocaat Willem Koops.

Zijn vader Ad zou grote geldbedragen naar het buitenland hebben gebracht. Volgens zijn cv werkte hij van eind jaren zestig tot begin jaren tachtig als hoofdinspecteur bij de politie in Nijmegen, als commissaris in Delft en als directeur automatisering van de politie voor de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie.