Uitgelicht

Film

A Good Year (Ridley Scott, 2006, VS/GB). Verfilming van A Year in Provence, het boek waarin Peter Mayle de Engelse antipathie tegen de Fransen uitventte en zijn mededorpsbewoners diep beledigde. Russell Crowe speelt de Britse aandelenhandelaar Max, die van een oom een oud landhuis met wijngaard in de Provence erft. Hij wil het vervallen huis snel opknappen om het vervolgens van de hand te doen, maar wordt verliefd op de schone Marion Cotillard. Aangename film vol clichés. RTL 8, 20.30-22.50u.

Solomon Kane (Michael J. Bassett, 2009, F/CZ/GB). Fantasy naar de verhalen van Robert E. Howard (ook schrijver van Conan the Barbarian). Solomon Kane is een geheel in het zwart geklede puritein die de wereld verlost van het kwaad. Scenarist-regisseur Bassett kon niet heel veel meer bedenken dan een getormenteerde man met een vadercomplex, een Kaïn en Abel-variatie en een verhaal over de strijd tussen goed en kwaad. Hij filmt het redelijk atmosferisch, maar valt ook vaak terug op clichés. RTL 7, 20.30-22.30u.

Informatief

Des racines et des ailes. Magazine over landen, geschiedenis en beschaving, vanavond met Parijse onderwerpen. Eerst de Avenue Montaigne, vanwege het eeuwfeest van de Palace Plaza Athénée en het Théâtre des Champs-Élysées, dat in zijn eerste seizoen meteen schandaal veroorzaakte met de première van de Sacre du Printemps. Ook aandacht voor het Parc Monceau en voor de wijk rondom de Saint-Germain, de benedictijner abdij uit de zesde eeuw die toen nog midden in de weilanden stond. TV5, 21.04-22.50u.

Samen tegen Kinderkanker. Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen. In deze rechtstreekse uitzending wordt kijkers gevraagd financieel bij te dragen aan de bouw van wat het grootste kinderoncologisch centrum van Europa moet worden: het Prinses Máxima Centrum. Met zorg, onderwijs, onderzoek en opleiding onder één dak. Met medewerking van o.a. André Rieu, Guus Meeuwis, Frans Bauer, André van Duin en de Toppers. Ned.1, 21.25-23.00u.

Pompeii: The mystery of the people frozen in time. Geen beroemder ruïnes dan die van Pompeii, in 79 v.Chr bedolven onder een laag as en puimsteen. Met de nieuwste forensische technieken wordt een poging gedaan om van twee slachtoffers het gezicht te reconstrueren. Historica Margaret Mountford maakt korte metten met enkele mythen rond de ramp en probeert meer te weten te komen over de mensen die destijds deel uitmaakten van deze raadselachtige, bruisende stad. BBC 1, 22.00-23.00u.

Comedy and Christianity. Het Verenigd Koninkrijk heeft een rijke traditie van humor die over het christendom gaat. Ter gelegenheid van de goede week zoekt schrijver en oud-politica Ann Widdecombe uit waarom het christendom zo’n populair onderwerp is bij grappenmakers.BBC 1, 00.05-01.10u.