Spanje is koploper, België op WK-koers

Spanje heeft gisteren in Parijs de topper tegen Frankrijk gewonnen. In het duel met kansen over en weer scoorde Pedro de enige goal. Spanje staat na vijf duels met elf punten één punt voor op Frankrijk.

België blijft kansrijk om voor het eerst sinds 2002 weer een groot toernooi te bereiken. Door een goal van Eden Hazard wonnen de Belgen in Brussel van Macedonië. Kroatië won in Swansea na een vroege achterstand met 2-1 van Wales. Dejan Lovren en Eduardo maakten de goal van Gareth Bale ongedaan. In dezelfde poule maakte Heerenveen-spits Filip Djuricic beide goals voor Servië in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Schotland. Supporters van beide landen hadden eerder op de dag samen sneeuw van het veld geschept zodat de wedstrijd door kon gaan.

Mario Balotelli leidde Italië, koploper in groep B, met twee doelpunten naar een 2-0 overwinning in Malta. Achtervolger Bulgarije speelde 1-1 gelijk in Denemarken. Oud-PSV’er Stanislav Manolev maakte de openingsgoal voor de Bulgaren, waarna Daniel Agger gelijk maakte.

Duitsland blijft onbedreigd koploper in groep C na een 4-1 thuiszege op Kazachstan. Dortmund-spelers Mario Götze (2), Marco Reus en Ilkay Gündogan scoorden.

Engeland heeft in groep H niet de koppositie kunnen grijpen. Uit bij koploper Montenegro werd het 1-1. Wayne Rooney bracht Engeland al vroeg op voorsprong, Dejan Damjanovic maakte kort voor tijd gelijk.

In de groep van Nederland blijft Hongarije tweede na een 1-1 gelijkspel in Turkije. Burak Yilmaz bracht de Turken in de tweede helft op voorsprong, Daniel Böde maakte even later gelijk. Estland versloeg Andorra in Tallinn met 2-0.

Buiten Europa kwam Argentinië in Bolivia niet verder dan 1-1. Op ruim 3.600 meter hoogte in La Paz moesten Argentijnse spelers aan de zuurstof en moest Lionel Messi overgeven vanwege de ijle lucht. Japan verzuimde zich als eerste land voor het WK te plaatsen door met 2-1 te verliezen in Jordanië.