Open sloten op afstand

Ding

Lockitron (lockitron.com), 140 euro *****

Wie heeft er niet hele dagen verdaan met het wachten op een bezorger of klusser? Die tijd lijkt voorbij te zijn dankzij het briljante Lockitron. Het geeft je de mogelijkheid via de telefoon je deur op slot te doen of te openen. Je hoeft dus geen sleutels meer mee te nemen, kunt in de auto controleren of alle deuren wel op slot zitten en krijgt op je telefoon een seintje als iemand op de deur klopt. Of installeer het op kantoor en laat de stagiair niet langer een uur in de kou voor de deur staan omdat de eerste persoon met een sleutel te laat is. Het systeem biedt tal van mogelijkheden, de zuurpruim zal ook gevaren zien: de bezorger die je huis leegrooft, de klusser die de kat buiten laat, de hacker die de code kraakt. Maar vooralsnog is dit de beste gadget van het jaar. De eerste Lockitrons waren zo uitverkocht, nu is het inschrijven om in mei aan de beurt te zijn.