Nieuwe prijs correspondent naar Vermeulen

Bram Vermeulen heeft de prijs voor de beste freelance buitenlandcorrespondent, de Lira Correspondentenprijs, gewonnen. Vermeulen is correspondent in Turkije voor onder andere NRC Handelsblad, het NOS Journaal en de VPRO. Hij werd door een jury onder voorzitterschap van Philip Freriks gekozen uit 42 inzendingen.

De prijs is een initiatief van Stichting Lira en het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Lira en het Fonds BJP hopen dat de correspondentenprijs een stimulans zal zijn voor kwalitatief hoogwaardige buitenlandjournalistiek.

Bram Vermeulen zal de prijs, een oorkonde en een geldbedrag van 5.000 euro, op 9 april in Desmet Studio’s in Amsterdam in ontvangst nemen. Ook de M.J. Brusseprijs 2013, de prijs voor het beste journalistieke boek, wordt bij die gelegenheid uitgereikt. (NRC)