Meer nieuwe namen voor NSJ ’13: Bonnie Rait, Sonny Rollins, Ben Harper

Bonnie Rait, Sonny Rollins, Ben Harper en Jonathan Jeremiah zullen optreden tijdens het North Sea Jazz Festival 2013. Een maand voor de bekendmaking van het volledige programma en tijdschema van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival 2013, zijn vanochtend meer namen bekendgemaakt. De 38ste editie van het indoorfestival voor jazz en aanverwante muziek,

Jonathan Jeremiah treedt op tijdens de derde dag van Pinkpop vorig jaar.
Jonathan Jeremiah treedt op tijdens de derde dag van Pinkpop vorig jaar. Foto ANP / Marcel van Hoorn

Bonnie Rait, Sonny Rollins, Ben Harper en Jonathan Jeremiah zullen optreden tijdens het North Sea Jazz Festival 2013. Een maand voor de bekendmaking van het volledige programma en tijdschema van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival 2013, zijn vanochtend meer namen bekendgemaakt.

De 38ste editie van het indoorfestival voor jazz en aanverwante muziek, op 12, 13 en 14 juli in Ahoy Rotterdam, maakte verder jazznamen bekend als The Roots, Jamie Cullum, Anthony Hamilton, Sherry Dyanne en Seasick Steve.

Daarnaast is er een bijzonder programma met symfonische muziekuitvoeringen van E.S.T. (Esbjörn Svensson Trio), een eerbetoon aan de overleden oprichter Esbjörn Svensson. De Amerikaanse saxofonist Steve Coleman is curator van een zaal met onder anderen Doug Hammond Quintet/Eonless Ventures en zijn eigen Steve Coleman Five Elements.

Ben Harper drie jaar geleden op NSJ:

Eerder al konden we namen als Sting, Dionne Warwick, Calexico, John Legend en Branford Marsalis bekendmaken. De volledige line-up en het tijdschema worden op 25 april bekendgemaakt.

Luister naar Gold Dust, van Jonathan Jeremiah op Spotify

DE LINE-UP VOOR ZOVER NU BEKEND

Vrijdag 12 juli: Santana, Diana Krall, Medeski, Martin & Wood, Roy Hargrove Quintet, Caro Emerald, Monty Alexander Trio, James Hunter, Mala in Cuba, Lianne La Havas, Anthony Hamilton, Jonathan Jeremiah, David Sanborn/Bob James “Double Visions”, Seasick Steve en Michiel Borstlap Trio, Dirty Loops, Snarky Puppy, Hiatus Kaiyote, Thundercat, Mathias Eick 5TET, Sherry Dyanne, Mike del Ferro Trio & Ceumar en Eric Vloeimans, Martin Fondse & Limburgs Symfonie Orkest.

Zaterdag 13 juli: John Legend, Kenny Barron Trio, Chick Corea and the Vigil, Ibrahim Maalouf, Dee Dee Bridgewater & Ramsey Lewis, New Cool Collective, Zorn at 60 Marathon, Michel Camilo & Tomatito, Gary Clark Jr, Sangam feat. Charles Lloyd Zakir Hussein & Eric Harland, McCoy Tyner Latin Jazz All Stars, Laura Mvula, Shuggie Otis, Re:Freshed Orchestra, Steve Winwood, The Roots, Jamie Cullum, Jennah Bell, Matt Simons en E.S.T. (Esbjörn Svensson Trio).

Zondag 14 juli: Sting, Kendrick Lamar, Marcus Miller, Joe Jackson and the Bigger Band featuring Regina Carter, Dionne Warwick, Charles Bradley, Bettye Lavette, Branford Marsalis Quartet, Avishai Cohen Electric Quintet, José James, Ebo Taylor, Mud Morganfield, Bonnie Raitt, Sonny Rollins, Miguel, Ben Harperen Charlie Musselwhite, Kurt Rosenwinkel Quartet, Doug Hammond Quintet, Robert Glasper Experiment en Lionel Loueke, Chris Dave and the Drumhedz, Colin Stetson, Hermeto Pascoal, Tim Wes en Zapp4.