Kinderen uitbuiten

Website

playsweatshop.com***

De makers van Angry Birds en Candy Crush hoeven zich geen zorgen te maken. Sweatshop is niet het beste en helemaal niet het leukste spelletje op internet. De game komt zelfs de App Store niet in. En dat maakt het juist interessant. Want Sweatshop is een spel waar je met behulp van kinderarbeid producten moet maken aan de lopende band. Zelf ben je de tiran die de snelheid van de band regelt en jonge werknemers met hun betraande oogjes kunt afknijpen. En die werkomstandigheden zijn een gevoelig punt voor Apple dat, net als de concurrenten, zijn apparatuur in vage landen en onduidelijke fabrieken laat maken. Sweatshop is niet puur sadisme,het is bedacht door clubs die aandacht vragen voor arbeidsomstandigheden in lage loonlanden. Vergeet die App Store, speel het spel online.