Kijken: slimme tips voor tweekoppige filmcrews

Wie niet rijk is moet slim zijn, ook als je om wat voor reden dan ook mooie video’s wil maken. Men neme: een camera, een vriend en een goed idee, meer niet. Dus waar wacht je nog op? Met een tweekoppige filmcrew kun je prima beelden maken door wat slimme trucs toe te passen. Twee

Wie niet rijk is moet slim zijn, ook als je om wat voor reden dan ook mooie video’s wil maken. Men neme: een camera, een vriend en een goed idee, meer niet. Dus waar wacht je nog op?

Met een tweekoppige filmcrew kun je prima beelden maken door wat slimme trucs toe te passen. Twee heren helpen je op weg door enkele eenvoudig uit te voeren filmtechnieken uit te leggen: het maken van een swipe cut, het gebruiken van een split screen tijdens het monteren en haarfijn geluid aan je video toevoegen dankzij smart phone audio.

3 Tricks For Your Impossibly Small Film Crew from Vimeo Video School on Vimeo.

Maar om bij het begin te beginnen, de Vimeo Videoschool verzamelde een aantal tips voor het kiezen van een camera, zette een aantal basistechnieken voor tijdens het filmen op een rij en laat zien dat monteren niet zo eng is als het misschien klinkt.

Hier deel een van deze reeks:

Video 101: Choosing a Camera from Vimeo Video School on Vimeo.

Voor de meer gevorderde filmmaker: tips van regisseur en documentairemaker Tom Antos: