Is het 'wel eens' of 'weleens'?

De app //

Onze TaaliPhone en Android, gratis ****

Is het ‘ervan uitgaan’ of ‘er vanuit gaan’? Hen of hun? Wel of geen hoofdletter na een dubbele punt? Bij vrijwel elk werk (en uiteraard bij het schrijven van een sollicitatiebrief) is het van belang dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Als je een taalkwestie googelt, kom je al snel uit bij de site van het gerenommeerde Onze Taal.

Sinds vorige week heeft Onze Taal ook een app. Na het openen krijg je meteen een zoekscherm voorgeschoteld waarin je je vraag kwijt kunt. Zo gaat het namelijk meestal: je stuit tijdens het werk op een specifieke taalkwestie en hebt een antwoord nodig.

Meestal voldoet die zoekfunctie (tik bij voorkeur de twee varianten waartussen je twijfelt in, dus bijvoorbeeld ‘wel eens / weleens’), maar het zou handig zijn geweest als de app automatisch aanvult als je begint te typen, zoals bijvoorbeeld Google doet.

Biedt de zoekfunctie geen soelaas, dan is er nog het tabblad ‘Index’, waarbij je door de adviezen kunt navigeren op alfabet of onderwerp.

De app van Onze Taal is doeltreffend en betrouwbaar, net als de website. Ga er niet zomaar vanuit dat je wel weet hoe het moet; even opzoeken hoe het écht zit, loont.