Ik wil de stem van het kind laten horen

„Nadat ik anderhalf jaar geleden de master forensische orthopedagogiek heb afgerond, zoek ik nu een baan die daarop aansluit. Hiervoor heb ik onder meer gewerkt als gezinsmanager, groepsleider en gedragswetenschapper. Tijdens die laatste functie deed ik onderzoek naar achterstandsbuurten en ontdekte hoeveel problemen in Nederland nog opgelost kunnen worden. Ik heb ook ontwikkelingswerk in Kenia en Kameroen gedaan, maar dat voelde als een druppel op een gloeiende plaat. Hier in Nederland kun je echt iets voor elkaar krijgen.

„Ik vind het belangrijk om de stem van het kind laten horen. Omdat zij zichzelf niet goed kunnen vertegenwoordigen en volwassenen het vaak nalaten dat voor hen te doen. Mijn grote droom is dan ook om voor de Nationale Kinderombudsman te werken, maar met iets wat daar op lijkt, zou ik ook erg blij zijn. Het liefst een combinatie van hulpverlening en beleid. Ik vind de individuele ontwikkelingsproblemen interessant, maar denk ook graag na over welke richting het op gaat met bepaalde generaties.

„Ik heb een groot empathisch vermogen, maar ben tegelijkertijd in staat om afstand te houden. Om werk te vinden, heb ik een werkcoach aangetrokken. Die raadt me aan om een eigen praktijk te beginnen omdat dat past bij mijn krachtige persoonlijkheid. Als ik ergens mijn tanden in zet, dan ga ik ervoor. Het lijkt me inderdaad wel wat om zelfstandig orthopedagoog te zijn. Maar ik zou het liever combineren met een baan bij een instantie, want ik werk ook graag in een team.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Daphne Paleari? Mail naar werk@nrc.nl

    • Adinda Akkermans