Fans MVV collecteren voor redding Veendam

SC Veendam is maandag failliet verklaard, maar zolang de beroepstermijn van acht dagen niet is verlopen blijven supporters hopen op een wonder. Zelfs vanuit Maastricht komt steun.

MVV moet de zes punten die het tegen Veendam behaalde inleveren als de Oost-Groningers definitief failliet gaan, dus is de Limburgers er alles aan gelegen om een bankroet van Veendam te voorkomen en in de race te blijven voor het kampioenschap.

De 17-jarige Soraya Weijenberg uit Maastricht is een actie begonnen die naar eigen zeggen al 15.000 euro heeft opgebracht. Vrijdag wordt ook bij het stadion gecollecteerd rond de thuiswedstrijd van MVV tegen De Graafschap. Het slotoffensief om geld in te zamelen voor SC Veendam werd maandagavond ingezet door oud-speler Henk de Haan. Te gast bij tv-programma De Wereld Draait Door riep hij alle Nederlanders op een euro (of meer) over te maken naar de stichting Red SC Veendam. „Als één miljoen Nederlanders een euro overmaken is Veendam uit de zorgen”, zei De Haan hoopvol.

Vooralsnog is er 17.000 euro op de rekening van Veendam bijgeschreven. Op de website van de club zegt De Haan dat dit nog lang niet alles is omdat overschrijving van andere banken vaak een dag langer duurt.

Donateurs krijgen hun geld terug als er niet genoeg geld binnen wordt gehaald om de club te redden.