Een tampon als nachtelijke snack

Jeff Chang wordt 21 in 21 & Over
Jeff Chang wordt 21 in 21 & Over

21 & Over. Regie: Jon Lucas, Scott Moore. Met: Miles Teller, Justin Chon, Skylar Astin. In: 42 bioscopen.

Eigenlijk heeft Miller gelijk. We kennen allemaal een Miller. Miller is degene uit de vriendengroep die het meeste van feesten houdt. Die achter de bravoure van ‘we nemen er nog een’ eigenlijk met de studie is gestopt, of werkeloos is, en niet helemaal weet wat hij met z’n leven aanmoet. Miller trommelt zijn oude middelbareschoolvrienden op om de 21ste verjaardag van Jeff Chang te vieren (21 is de leeftijd waarop je in Amerika een bar kunt binnenlopen om een biertje te bestellen). En hij is degene die zegt dat Jeff Chang nu oud en wijs genoeg is om zelf te bepalen hoeveel hij kan hebben. Dat loopt uit de hand natuurlijk. En Jeff Chang heeft de volgende ochtend ook nog een sollicitatiegesprek. Oei.

Er wordt gezopen, gekotst, door meisjesstudentenhuizen geslopen (waar Jeff Chang zo dronken is dat hij een tampon voor een snack aanziet), ruzie geschopt met een spierbundel in een behoorlijk flauwe (want voorspelbare) komedie die het drietal van de ene naar de andere whiskybar sleurt. Zelfs in het genre van ‘lekker loos gaan-films’ is 21 & Over een dieptepunt. Tenzij je zo ver heen bent dat je wel trek hebt in een tampon. Miller heeft gelijk: boven de 21 ga je daar zelf over.