Een goede saladebar voor Amerikanen

Sfeer

We hoopten natuurlijk dat de kantine van dit beroemde Nationale Nederlanden-gebouw op de bovenste verdieping zou zijn, maar hij blijkt zich op driehoog te bevinden. Het uitzicht daar is minder spectaculair, maar ook leuk: je ziet de vorderingen in de bouwput voor station Rotterdam CS.

De kantine is opgezet volgens het Be-concept van cateraar Sodexo. „Dat betekent dat we voor kwaliteit van leven zorgen”, legt client relationship manager Willem van Dulken uit. „En we hebben hier een internationaal publiek, daar spelen we op in. Bijvoorbeeld met een goede saladebar voor de Amerikanen.” Uit die saladebar pakken wij mozzarellasalade, als complement bij een broodje makreel. Te drinken nemen we een bosbessensmoothie met een gezellige braam aan het rietje. Dat is maar liefst 7,85 euro. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het broodje zo gigantisch is dat die salade overbodig blijkt. Gelukkig, want de dressing is aan de zure kant. Net als de smoothie. Maar het broodje, nou ja: brood, is erg goed: lekkere makreel met frisse sla, komkommer en cream cheese.

Reacties

„Kroketten en soep doen het goed”, legt horecamanager Kim Adriaanse uit. Zelf doet hij het ook goed: Kim wordt door werknemers geprezen om zijn inzet. „Als je een schepje meer wil of iets anders erbij, dan mag dat altijd”, vertelt hypotheekadviseur Ton terwijl hij een pannenkoek met ananas eet. „Maar de prijzen zijn hier wel nogal, eh, aanwezig”, zegt collega Pim. Scrummanager Fleur sluit zich daarbij aan: „Het eten is wel lekker, maar het is duur en ik vind het hier ongezellig.” Projectmanager Jasper is er beter over te spreken. „Deze ruimte is lekker licht.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl