buzz

Actress Tilda Swinton performs the art of sleeping in her one-person piece called "The Maybe," in New York's Museum of Modern Art, Monday, March 25, 2013. In "The Maybe," first performed at the Serpentine Gallery in London in 1995, Swinton lies sleeping in a glass box for the day. The exhibit will move locations within the museum every time Swinton performs. (AP Photo/Richard Drew)
Actress Tilda Swinton performs the art of sleeping in her one-person piece called "The Maybe," in New York's Museum of Modern Art, Monday, March 25, 2013. In "The Maybe," first performed at the Serpentine Gallery in London in 1995, Swinton lies sleeping in a glass box for the day. The exhibit will move locations within the museum every time Swinton performs. (AP Photo/Richard Drew) AP

Swinton slaapt in doos

Actrice Tilda Swinton (We Need To Talk About Kevin) duikt op onregelmatige momenten op in het Museum of Modern Art in New York, alwaar ze gedurende acht uur slaapt in een glazen doos. Haar performance is onderdeel van de installatie The Maybe, die in 1995 al te zien was in Londen, eveneens met een slapende Swinton. De installatie is een samenwerking van Swinton en beeldend kunstenaar Cornelia Parker. De actrice zal nog zes keer slapend te zien in op tijden die niet van tevoren bekend worden gemaakt. Onlangs was Swinton nog te zien als de echtgenote in een video van David Bowie.

Ramsay niet op de set bij eerste draaidag western

Consternatie op de set van de western Jane Got a Gun op de eerste draaidag in Santa Fe, Mexico. Want: geen regisseur. Lynne Ramsay (We Need To Talk About Kevin) zou regisseren, maar was er niet. Naar later bleek wegens een hoog opgelopen conflict met de producent, Scott Steindorff, onder meer over de ‘final cut’. Dat wil zeggen: wie gaat over de eindversie van de film? De film heeft Natalie Portman in de hoofdrol, maar beoogd tegenspeler Jude Law heeft zich ook teruggetrokken. Hij had contractueel vastgelegd alleen voor een film van Ramsay te tekenen. Gavin O’Connor (Warrior) heeft de regie inmiddels overgenomen. Wie Jude Law zal vervangen, is nog onduidelijk.

China grootste na VS

China is op de VS na de grootste filmmarkt ter wereld. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie Motion Picture Association of America bekend heeft gemaakt. China neemt de tweede plaats over van Japan. De Chinese filmmarkt was in 2012 goed voor een omzet van 2,7 miljard dollar. De markt in de VS was de grootste ter wereld, met een omzet van 10,9 miljard dollar. In China worden gemiddeld tien nieuwe bioscoopschermen per dag geopend. De quota voor buitenlandse films zijn versoepeld.

Pauze Ryan Gosling

Ryan Gosling, de veelbesproken ster van Drive, stopt een tijdje met acteren. Wel begint hij binnenkort How to Catch a Monster, zijn regiedebuut. „Ik ben een beetje mijn perspectief kwijt”, zei Gosling tegen persbureau AP. Goslingfilms die nog in de pijplijn zitten zijn The Place Beyond The Pines en Only God Forgives.