Yahoo maakt tiener rijk

Yahoo heeft een 17-jarige appontwikkelaar in één dag tijd multimiljonair gemaakt. Het technologiebedrijf sloot een deal met de Londense tiener Nick D’Aloisio voor zijn nieuwsapplicatie Summly. Yahoo kocht deze app voor bijna 30 miljoen dollar (23 miljoen euro). Summly maakt samenvattingen van nieuwsartikelen die de app online vindt. Wie nu overhaast zijn smartphone erbij haalt om de app te downloaden is te laat: Yahoo haalde de applicatie uit de App Store na de deal. De tiener programmeert al sinds zijn twaalfde. Toen hij vijftien was richtte hij het bedrijfje op dat Summly ontwikkelde. Financieel geruggensteund door de Hong Kongse miljardair Li Ka-Shing werd de app meer dan 750.000 keer gedownload. D’Aloisio verhuist niet naar Silicon Valley. Hij zal voor Yahoo aan de slag gaan in de Londense vestiging. „Ik ben zeventien, ik wil bij mijn vrienden en familie blijven en mijn school afmaken.”