Voormalige visser is online hit als freestyle voetballer

Still uit het filmpje van Andrew Cassidy

Je baan kwijtraken hoeft niet altijd het einde van de wereld te zijn. Met al die zeeën van tijd ligt de wereld ineens weer voor je open. Zo ligt er voor de vijftigjarige Andrew Cassidy ineens een carrière als freestyle voetballer in het verschiet.

De Brit uit het kustplaatje Milton Haven in Wales, had sinds hij zijn baan in 2002 kwijtraakte alle tijd van de wereld om zijn balkunsten te oefenen. Tijdens een van die trainingen buiten werd hij gespot door twee voorbijgangers die onder de indruk waren van de manier waarop hij minutenlang de bal in de lucht hield. Het filmpje werd online gezet en meteen een online hit onder voetbalfans. De manier waarop Cassidy de bal rond zijn nek houdt, doet denken aan voetballegende Maradona. Wat het ook zo opvallend maakt, is dat de Brit helemaal niet atletisch gebouwd is. Integendeel, hij is nogal zwaarlijvig.

De ex-visser snapt dat zijn performance opvallend is gezien zijn verschijning zo blijkt uit zijn commentaar tegen de Daily Mail:

“Ondanks de hoeveelheid spek aan m’n lichaam ben ik best behendig. Het is gewoon een kwestie van oefenen, en daar heb ik alle tijd voor.”

Cassidy oefent nu dagelijks twee uur op de parkeerplaats buiten.

“Het is bizar om te weten dat zoveel mensen met online bezig hebben gezien. Kinderen op straat maken nog wel eens grappen over me, maar niet meer als ze gezien hebben wat ik ermee kan.”

Het filmpje was voldoende voor de organisatie van de wereldkampioenschappen Freestyle Voetbal in Dubai in mei om Cassidy uit te nodigen als de openingsact tijdens de openingsceremonie. Volgens een woordvoerder is hij een sensatie: “Je kan je ogen niet van hem afhouden.”

Zo zie je maar, het is nooit te laat voor een careerswitch als meesterpianist, prima ballerina of voetballer. Cassidy kan het weten.