Uitgelicht

Film

Moneyball (Bennett Miller, 2011, VS). Lijkt op een sportfilm: er is een slecht honkbalteam en een coach met visie. De held is manager Billy Beane (Brad Pitt). Hij komt uit bijgeloof nooit op het veld. Brad Pitt (dit jaar wordt hij 50) is fenomenaal als opgewekte rebel met charisma. Toch is de boodschap in deze managersfilm naar en kil: mensen zijn statistieken die je koopt, gebruikt en daarna bij het oud vuil zet. RTL 7, 20.30-23.15u.

In Bruges (Martin McDonagh, 2008, GB/VS). Regiedebuut van toneelschrijver McDonagh, naar Erich Korngolds opera Die Tote Stadt. De Londense gangsters Ray (Colin Farrell) en Ken (Brendan Gleeson) zijn door hun maffiabaas Harry (Ralph Fiennes) naar Brugge gestuurd om onder te duiken, nadat Ray per ongeluk een kind heeft doodgeschoten. Ray worstelt dusdanig met zijn geweten dat hij er suïcidaal van wordt. De regisseur tapt gul uit de vaatjes Tarantino en Ritchie. Empathie en cynisme strijden met elkaar zonder een winnaar op te leveren. RTL 7, 23.15-01.30u.

Informatief

Les femmmes à mi-chemin. Portretten van vier vrouwen tussen 39 en 49 jaar, een leeftijd waarop zij hun leven nog een wending kunnen geven, maar ook rekening moeten houden met hun gezin, liefdes en werk. Kapster Christel zoekt vergeefs een droomprins en wil eigenlijk fotografe worden. Advocate Paule zorgt voor haar kinderen en Yasmina laat haar borstkanker niet behandelen omdat ze bang is dat ze daarna dik wordt en zo haar man wegjaagt. Arte, 21.00-22.00u.

Amusement

Parade’s End. Aflevering 3 van vijfdelige Britse serie over liefde en verraad in een tijd waarin de comfortabele zekerheden van het Edwardiaanse Engeland langzaam maar zeker plaats maken voor de chaos en destructie van de Eerste Wereldoorlog. Het wemelt van de gemene geruchten over Christopher, die leiden tot een tragedie op Groby. Sylvia vindt een nieuwe bewonderaar, die voor afleiding zorgt. Eén, 20.35-21.35u.

Les mensonges. Televisiefilm uit 2009. Véronique (Maryline Canto) geniet op de bank waar zij werkt een reputatie als modelemployé. Ze is bovendien een zorgzame echtgenote en geweldige moeder. Er is slechts één dingetje mis met Véronique: ze is een zwendelaarster die haar klanten belazert en zich het geld van hun rekeningen toe-eigent. TV5, 21.00-22.35u.

Sport

Voetbal: WK 2014. In alle werelddelen behalve Antarctica worden vandaag weer wedstrijden gespeeld in de voorronden van het wereldkampioenschap. Behalve Nederland - Roemenië zijn vanavond te zien België - Macedonië (Canvas, 20.45u), Duitsland - Kazachstan (ARD, 20.45u) en, met drie uur vertraging, een compleet verslag van de wedstrijd Frankrijk - Spanje (TV 5, 00.00u). SBS6, 20.30-22.20u.