Nieuwe arrestatie voor aanslag op gemeentehuis Waalre

De restanten van het stadhuis in Waalre.
De restanten van het stadhuis in Waalre. Foto ANP/ Koen van Weel

Een 36-jarige man uit het Brabantse Sint-Michielsgestel is opgepakt voor de aanslag op het gemeentehuis van Waalre in juli. De man wordt ervan verdacht een van de brandstichters te zijn, zo meldde de politie vanochtend.

De Brabander is aangehouden in zijn woning. Daarna zijn op de locatie doorzoekingen gedaan. Op de zaak zitten veertig rechercheurs. Tijdens de actie vanochtend werden 35 agenten ingezet. De politie sluit meer arrestaties niet uit.

Vorige week stelde de politie een beloning van 25.000 euro in het vooruitzicht voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak. Of de arrestatie van vandaag in verband staat met deze oproep is nog niet duidelijk.

Bij de aanslag op 18 juli werden twee auto’s tegen het gemeentehuis aangezet en vervolgens in brand gestoken. Het gebouw ging in vlammen op. Eerder dit jaar werden twee mannen aangehouden, van wie gedacht werd dat ze betrokken waren bij de aanslag. Deze werden niet veel later weer vrijgelaten.

Het OM liet in oktober in eerste instantie weten dat het moeilijk was bewijs rond de verdachten rond te krijgen. De daders zijn onherkenbaar op de camerabeelden vanwege een vermomming. Volgens de inwoners van Waalre zouden woonwagenbewoners achter de aanslag zitten. Op de beelden van de aanslag was te zien hoe twee mannen jerrycans vulden in de achterbak van een auto. De auto was afkomstig uit een woonwagenkamp nabij Den Bosch.