Leden Zuid-Hollandse motorclub vast voor afpersing

De politie heeft vanochtend zeventien leden van de Zuid-Hollandse motorclub Trailer Trash Travellers aangehouden voor afpersing. Hun woningen worden doorzocht om meer informatie over de afpersing te krijgen.

De Trailer Trash Travellers verjaagden in januari een andere motorclub uit een pand dat die club van de gemeente Leiden had gehuurd. Vorige maand bepaalde de rechter dat de gemeente het huurcontract met onmiddellijke ingang mag beëindigen omdat de oorspronkelijke huurder niet meer in het pand zit.

Politie en justitie besloten de zaak te onderzoeken en stellen nu dat de andere motorclub door de Trailer Trash Travellers is afgeperst. In meerdere plaatsen in Zuid-Holland zijn invallen gedaan. Het onderzoek maakt volgens de politie deel uit van het landelijk beleid om criminele motorclubs aan te pakken. De politie kondigt aan later vandaag met meer informatie naar buiten te komen.

Motorclubs hebben banden met onderwereld

Sinds twee jaar proberen justitie, politie, fiscus en gemeenten motorclubs aan te pakken omdat deze verenigingen “een snelle groei” doormaken, stond onlangs in een vertrouwelijke rapportage van politie en justitie. De motorclubs onderhouden volgens de politie nauwe banden met de onderwereld en zijn actief in de hennepteelt en afpersing in de horeca.

Door samenwerking van alle mogelijke overheidsdiensten wordt geprobeerd de criminele motorclubs het leven zuur te maken. Gemeenten weigeren nog langer vergunningen te geven voor evenementen van motorclubs. Hun clubhuizen worden zoveel mogelijk ontruimd en gesloten door strikte naleving van gemeentelijke bepalingen.