Koud en zonnig

Een overgang naar zacht lenteweer zit er waarschijnlijk tot en met Pasen nog niet in. Wel wordt het eind deze week overdag iets minder koud en zal de schrale noordoostelijke wind afnemen.

De luchtstroming is deze weken langdurig oostelijk. Het zeer hardnekkige hogedrukgebied in de buurt van de Noordpool blijft zich handhaven en het ziet er niet naar uit dat daar de komende zeven dagen verandering in komt.

Gedurende de nacht naar woensdag is het vrij helder en vriest het op de meeste plekken 3 tot 5 graden. De wind uit de oosthoek is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig, rond 5 Beaufort.

Woensdag lijkt vrij zonnig te verlopen. De oostnoordoostenwind is zwak tot matig, aan de noordkust veelal vrij krachtig. Het wordt maximaal 3 tot 5 graden en daarmee blijft het voor eind maart zeer koud.

Donderdag komt meer bewolking opzetten, maar neerslag wordt niet verwacht. Met een noordoostelijke bries loopt de middagtemperatuur uiteen van maximaal 2 graden aan de noordkust tot plaatselijk 6 graden in Zeeland, Brabant en Limburg.

Goede Vrijdag wordt het op meerdere plekken in het land 5 of 6 graden. De nachten blijven flink koud, met meest lichte vorst. Ook tijdens het paasweekend blijft het te koud voor de tijd van het jaar. Er zijn wolkenvelden en er kan, vooral in het zuiden, wat neerslag vallen.