Kortkolom sport

Serena Williams wint ook van Cibulková

Miami. Serena Williams heeft zich gisteren op het WTA-toernooi van Miami geplaatst voor de kwartfinales. De Amerikaanse nummer één van de wereld versloeg de Slowaakse Dominika Cibulková (19de) met de nodige moeite: 2-6, 6-4 en 6-2. Williams speelt in de kwartfinale tegen de Chinese Na Li (5de). De Poolse titelverdedigster Agnieszka Radwanska staat in de kwartfinale na winst op de Amerikaanse Sloane Stephens (4-6, 6-2, 6-0). Ook Maria Sharapova en de Belgische Kirsten Flipkens bereikten de kwartfinale. Bij de mannen plaatste de Fransman Jo-Wilfried Tsonga zich voor de achtste finales door de Fin Jarko Nieminen met 6-3 en 6-3 te verslaan. Tsonga treft nu de Kroaat Marin Cilic. De Schot Andy Murray versloeg de Bulgaar Grigor Dimitrov (7-6 en 6-3) en speelt in de achtste finale tegen de Italiaan Andreas Seppi. (NRC)

Schaker Carlsen leidt kandidatentoernooi

Londen. De Noorse schaker Magnus Carlsen heeft op het kandidatentoernooi in Londen zijn voorsprong op concurrent Levon Aronian vergroot. Carlsen speelde remise tegen de Rus Vladimir Kramnik, Aronian verloor van de Israëliër Boris Gelfand. Na negen van de veertien rondes staat Carlsen met zes punten aan de leiding. Aronian volgt met 5,5 punt. De winnaar van het kandidatentoernooi speelt tegen Viswanathan Anand, de wereldkampioen van vorig jaar, om het wereldkampioenschap van 2013. (NRC)

Jong Oranje wint laat van een Noors tiental

Waalwijk. Jong Oranje heeft gisteravond een oefenwedstrijd van Jong Noorwegen met 4-1 gewonnen. In Waalwijk kwamen de Noren al na elf minuten met een man minder te spelen na een rode kaart voor Brede Moe. Toch scoorden de Noren na rust 1-0 via Flamur Kastrati. De Nederlanders Lerin Duarte, Georginio Wijnaldum (twee keer) en Danny Hoesen scoorden daarna voor Jong Oranje. Het oefenduel gold als voorbereiding op het EK dat in juni in Israël wordt gespeeld. (NRC)

AZ in beroep tegen schorsing Verbeek

Alkmaar. AZ gaat in beroep tegen de straf die Gertjan Verbeek vorige week van de KNVB kreeg. De trainer werd wegens kritiek op de aanklager en tuchtcommissie van de voetbalbond veroordeeld tot één wedstrijd voorwaardelijke schorsing. AZ gaat uit principe in beroep, zo is te lezen op de website van de club. AZ vindt dat er „onduidelijkheid bestaat over de spelregels ten aanzien van de Gedragscode Officials Betaald Voetbal”. De club wil dat er een onafhankelijke ethische commissie komt die oordeelt over schending van de gedragscode. (NRC)

Brazilië ook gelijk in oefenduel met Russen

Londen. Brazilië heeft gisteravond ook zijn tweede oefenduel in Europa gelijkgespeeld. Na de 2-2 vorige week in Genève tegen Italië behaalden de Goddelijke Kanaries in Londen tegen Rusland een nipte 1-1. De Braziliaan Fred maakte vlak voor tijd gelijk. Viktor Fayzulin had Rusland een kwartier voor tijd op voorsprong gezet. (NRC)