Herman Emmink // Zanger van Tulpen uit Amsterdam overleden

Zanger en tv-presentator Herman Emmink is gisteren op 86-jarige leeftijd overleden. Emmink presenteerde lange tijd (van 1971 tot 1982) het programma Wie van de Drie. Maar hij werd vooral beroemd als zanger van het liedje Tulpen uit Amsterdam.

De oerversie van dat nummer (Tulpen aus Amsterdam) werd in 1953 geschreven door twee Duitsers. Een Engelstalige (Tulips from Amsterdam) en een instrumentale versie hebben het tot internationale hit gemaakt. NRC

Als de lente komt dan stuur ik jou

Tulpen uit Amsterdam

Als de lente komt pluk ik voor jou

Tulpen uit Amsterdam

Als ik wederkom breng ik voor jou

Tulpen uit Amsterdam

Duizend gele, duizend rode

Wensen jou het allermooiste

Wat mijn mond niet zeggen kan,

Zeggen tulpen uit Amsterdam.