Faillissement // Voetbalclub SC Veendam verdwijnt

Nederland, Veendam, 25-03-'13; Voetbalclub SC Veendam uit de eerste divisie is vanmiddag failliet verklaard. De club had nog ruim 1 miljoen euro nodig en slaagde er niet in dit bij elkaar te krijgen. Een vrouwelijke supporter barst in tranen uit. Foto: Kees van de Veen
Nederland, Veendam, 25-03-'13; Voetbalclub SC Veendam uit de eerste divisie is vanmiddag failliet verklaard. De club had nog ruim 1 miljoen euro nodig en slaagde er niet in dit bij elkaar te krijgen. Een vrouwelijke supporter barst in tranen uit. Foto: Kees van de Veen Kees van de Veen

Supporters van SC Veendam zijn ontroostbaar na de persconferentie waarbij het faillissement van hun voetbalclub werd bekendgemaakt. SC Veendam, dat zijn wedstrijden speelt in stadion de Langeleegte, slaagde er niet in de zeven ton te verzamelen die nodig was om de club te redden. Veendam is de vierde club in ruim drie jaar die verdwijnt uit het betaalde voetbal. Lees meer op pagina 11