Opinie

Boekenweek

Ik houd van boekwinkels, vooral van die kleinere gespecialiseerde zaken, met verkopers die hun waar kennen en er graag over praten. Het kost wat meer tijd, en ik betaal wat meer dan op internet, maar de service en het persoonlijk contact maken dat ruimschoots goed. Zo bestelde ik onlangs bij een reisboekwinkel in Eindhoven een

Ik houd van boekwinkels, vooral van die kleinere gespecialiseerde zaken, met verkopers die hun waar kennen en er graag over praten. Het kost wat meer tijd, en ik betaal wat meer dan op internet, maar de service en het persoonlijk contact maken dat ruimschoots goed.

Zo bestelde ik onlangs bij een reisboekwinkel in Eindhoven een kaart van de Escapardenne. Eisleck Trail. Ik haal de kaart op in de Boekenweek, betaal 3 euro meer dan de online prijs en koop nog een reisgids van 17 euro.

Pas later realiseer ik me dat ik het Boekenweekgeschenk niet heb ontvangen, dus rep ik me terug naar de winkel in de veronderstelling dat de verkoper vergat het mee te geven. „Nee hoor”, antwoordt deze, „dat Boekenweekgeschenk heb ik niet eens aangeschaft, dat is me te duur.”

Theoline van Schie