Amerikaanse poëzie, met boekenruggen

‘Primitive Art/ Just Imagine/ Picasso/ Raised by Wolves.’ Een gedicht van de Amerikaanse kunstenaar Nina Katchadourian, niet zelfs geschreven maar zelf gepuzzeld. Door vier afzonderlijke boeken op elkaar te stapelen. Katchadourian begon in 1993 met haar project The Sorted Books Project en gaat ervanuit, zo vertelt ze in het onderstaande filmpje, dat ze haar hele leven

'Gedicht' uit The Sorted Books Project van de Amerikaanse kunstenares Nina Katchadourian/Foto http://www.ninakatchadourian.com/languagetranslation/sortedbooks.php

‘Primitive Art/ Just Imagine/ Picasso/ Raised by Wolves.’ Een gedicht van de Amerikaanse kunstenaar Nina Katchadourian, niet zelfs geschreven maar zelf gepuzzeld. Door vier afzonderlijke boeken op elkaar te stapelen.

Katchadourian begon in 1993 met haar project The Sorted Books Project en gaat ervanuit, zo vertelt ze in het onderstaande filmpje, dat ze haar hele leven met het project zoet zal zijn. Tot nu toe bestaat het boekenproject van de Amerikaanse kunstenares, dat dit jaar haar 20-jarig jubileum viert, uit 130 boekenclusters.

Een verzameling van de foto’s die Katchadourian de afgelopen 20 jaar maakte voor haar boekenproject zijn deze maand verschenen in het fotoboek Sorted Books.

Photo Credit: Nina Katchadourian/Chronicle Books