WK-kwalificatie //

WK-kwalificatie

Wesley Sneijder mist duel met Roemenië

Amsterdam. - Wesley Sneijder moet morgen de kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Roemenië laten schieten. De spelmaker heeft een liesblessure, die hij vrijdag in het duel met Estland opliep. Sneijder moest in de met 3-0 gewonnen wedstrijd al na 34 minuten het veld verlaten. Hij had zich overstrekt. Sneijder keerde dit weekend direct terug naar zijn Turkse club Galatasaray.

AZ-middenvelder Adam Maher is door bondscoach Louis van Gaal bij de selectie gehaald. Maher kwam donderdag nog met Jong Oranje in actie tegen Jong Israël. Door het wegvallen van Maher is de selectie van Jong Oranje voor het oefenduel vandaag met Jong Noorwegen geslonken tot zeventien spelers. Bondscoach Cor Pot besloot geen vervanger op te roepen voor de middenvelder. Novum

Marokko na nederlaag weinig kans op WK

Amsterdam. - Marokko kan deelname aan het WK voetbal in Brazilië volgend jaar zo goed als vergeten. De ploeg ging gisteren in het kwalificatieduel met Tanzania met 3-1 onderuit. Met nog drie wedstrijden te spelen in groep C van de Afrikaanse kwalificatie heeft Marokko een achterstand van vijf punten op koploper Ivoorkust. Alleen de nummers één van de tien Afrikaanse groepen plaatsen zich voor de play-offs. De vijf winnaars daarvan kwalificeren zich voor het WK van 2014 in Brazilië. Novum