Voetbalgeweld // Vijf meldingen nieuwe hulplijn van de KNVB

Bij de nieuwe hulplijn van de KNVB zijn dit weekend vijf meldingen binnengekomen over geweld in het amateurvoetbal. Het was het eerste weekend dat de hulplijn voor noodgevallen kon worden gebeld. Het speciale telefoonnummer is onderdeel van het actieplan van de voetbalbond tegen geweld, dat woensdag werd gepresenteerd. De KNVB wil niet zeggen welke clubs het betrof. Wel liet de bond weten dat alle vijf de incidenten bij de jeugd hebben plaatsgevonden. Dit weekend vonden onder meer de volgende twee incidenten plaats op de voetbalvelden:

Twee jongens van zestien en zeventien jaar uit Deventer zijn zaterdagmiddag aangehouden na een vechtpartij tijdens een wedstrijd tussen VV Columbia uit Apeldoorn en IJsselstreek uit Deventer. Een 19-jarige jongen uit Apeldoorn raakte gewond.

Ook een wedstrijd tussen twee Haagse jeugdelftallen ontaardde in een vechtpartij. De scheidsrechter werd mishandeld door ouders van voetballende kinderen nadat één van de spelers was geschopt.

NRC