Ricky is blij met Norwich

Ricky van Wolfswinkel is blij met zijn overstap van Sporting Portugal naar Norwich City. „Het is de perfecte volgende stap in mijn carrière. Dit is dé club voor mij”, zegt de geboren Woudenberger op de website van de Engelse club die circa 10 miljoen euro voor hem betaalt.

De 24-jarige Van Wolfswinkel noemt het een droom volgend seizoen in de Premier League te spelen. „Dit is het soort club dat ik nu nodig heb”, zegt de aanvaller, die een ontbindende clausule in het contract heeft laten opnemen mocht Norwich degraderen naar de Championship, de tweede profklasse in Engeland.

Norwich bezet momenteel de twaalfde plaats en staat zeven punten boven clubs in de degradatiezone. „Volgend seizoen gaan we het hopelijk nog beter doen. Er kunnen grote dingen gebeuren hier”, zegt de spits die in Portugal wisselvalig presteerde bij Sporting.

Van Wolfswinkel, in Nederland eerder actief voor Vitesse en FC Utrecht, zegt niet lang te hebben hoeven na te denken toen Norwich zich meldde. „Het is een club met veel ambities die graag de successen uit het verleden evenaart.”

Van Wolfswinkel heeft nog wel wat advies ingewonnen bij landgenoten over spelen in Engeland. „Andere Nederlandse voetballers zeggen dat het de beste competitie ter wereld is. Ze hebben alleen maar goede dingen gezegd.”