In beeld

Orthodoxe joden maken zich op voor Pesach

Vanaf vanavond vieren joden Pesach, het joodse paasfeest. Pesach het feest dat de Joden vieren ter herinnering aan de uittocht uit Egypte en de verlossing uit de slavernij. In Jerusalem zijn de voorbereidingen op het feest begonnen. Op straat werden door sommige mensen de laatste stukjes brood en andere gisthoudende producten - chameets - ritueel verbrand. Tijdens Pesach wordt er namelijk alleen ongedesemd brood gegeten. Ook wordt er een lam geroosterd, dat volgens een tekst uit Exodus in zijn geheel genuttigd moet worden: kop, ingewanden, alles.
AP / Oded Bality
Reuters / Ronen Zvulun
AP / Oded Balilty
AP / Oded Balilty
AFP / Jack Guez
AFP / Jack Guez
AFP / Jack Guez
AFP / Jack Guez
AFP / Menahem Kahana
AFP / Menahem Kahana
AFP / Menahem Kahana
AFP / Menahem Kahana
AP / Oded Balilty
AP / Oded Balilty