Kortkolom sport

Renner Vacansoleil in dopingzaak genoemd

Amsterdam. José Rujano, de Venezolaanse wielrenner van Vacansoleil, zou in zijn amateurtijd betrokken zijn geweest bij een dopingzaak in Italië. Dat meldt de Italiaans krant La Repubblica. Het openbaar ministerie in Italië doet onderzoek naar de handel in dopingmiddelen onder amateurwielrenners in Toscane. Het zou gaan om epo, cera en zeta. Rujano is de enige profrenner die op de namenlijst voorkomt. Vancansoleil is een onderzoek begonnen. Teammanager Daan Luijkx is zaterdag vertrokken naar de Ronde van Catalonië, waaraan Rujano deelnam. (NRC)

Britse renner Froome winnaar Critérium

Amsterdam. De Britse wielrenner Chris Froome heeft het Critérium International gewonnen. Hij dankte de eindzege aan zijn overwinning in de afsluitende bergetappe. Daarin ontnam hij zijn Australische ploeggenoot Richie Porte de eerste plaats in het klassement. Portie werd in de bergrit tweede, voor de Nederlander Bauke Mollema. Thomas de Gendt heeft Vacansoleil in de Ronde van Catalonië de eerste overwinning van het seizoen geschonken. Hij won de zevende en laatste etappe. Ier Daniel Martin werd eindwinnaar. (Novum)

Djokovic op koers in tennistoernooi Miami

Amsterdam. De Servische tennisser Novak Djokovic heeft de laatste zestien van het Masterstoernooi van Miami bereikt. De als eerste geplaatste Serviër was in de derde ronde met 6-2 en 6-4 te sterk voor Somdev Devvarman uit Indonesië. Djokovic is de winnaar van 2007, 2011 en 2012. Bij de vrouwen drong de Russin Maria Sjarapova door tot de vierde ronde. De als derde geplaatste Sjarapova ontdeed zich in twee sets van haar landgenote Elena Vesnina: 6-4 en 6-2. (Novum)

Keniaan Korir pakt wereldtitel veldlopen

Amsterdam. De Keniaanse veldloper Japhet Korir heeft gisteren zijn eerste wereldtitel veroverd in Bydgoszcz in Polen. Hij was zes seconden sneller dan Imane Merga uit Ethiopië. Teklemariam Medhin uit Eritrea werd derde. Bij de vrouwen pakte de Keniaanse Emily Chebet de titel. (NRC)

Basketbal: Den Bosch wint nationale beker

Amsterdam. De basketballers van EiffelTowers uit Den Bosch hebben gisteren in Almere de nationale beker gewonnen. In de finale werd het Zwolle Landstede met 73-61 verslagen. (NRC)