Kort

Formule 1

Vettel negeert orders en wint in Maleisië

Amsterdam. - Sebastian Vettel heeft op controversiële wijze in Maleisië de tweede grand prix van het Formule 1-seizoen gewonnen. De Duitser bleef zijn Red Bull- ploeggenoot Mark Webber voor. De Nederlander Giedo van der Garde (Caterham) werd vijftiende. Na afloop ging het maar over één moment. Webber lag aan kop, voor Vettel. De afspraak was dat ze de motor op spaarstand zouden zetten en zo de race zouden uitrijden, maar Vettel negeerde de opdracht. Hij haalde Webber in en won. Het is niet ongebruikelijk in de Formule 1 dat twee teamgenoten ruziën, maar nu gebeurde dat wel heel openlijk. Na afloop van de race zei Webber dat Vettel zich niet had gehouden aan de teamafspraken. „Maar hij zal wel weer door het team worden beschermd, zoals altijd.” De frustraties die Webber hier de vrije loop liet, voelt hij al langer. De Duitser Vettel werd afgelopen drie jaar wereldkampioen. Voor de Australiër Webber voelt het alsof zijn teamgenoot wordt voorgetrokken in het Oostenrijkse team. NRC

Hij zal wel weer door het team worden beschermd, zoals altijd

Australische Red Bull-coureur Mark Webber over zijn Duitse ploeggenoot Sebastian Vettel

Hockey

Teun de Nooijer (37) stopt na dit seizoen

Amsterdam. - Teun de Nooijer stopt na dit seizoen met tophockey. Dat zei hij afgelopen weekend. De 37-jarige speler van HC Bloemendaal is met 453 interlands (217 doelpunten) recordinternational. „Ik heb sinds 2008 een eigen bedrijf [Teun de Nooijer Academy] en nu het daarmee steeds beter gaat, begint dat ook steeds meer te trekken. Je zit in een spagaat, je zou meer tijd aan je bedrijf willen besteden en dan moet je lastige beslissingen nemen. Dat is emotioneel niet makkelijk, maar ik moet met mijn andere droom aan de gang.” NRC

75ste

editie Gent-Wevelgem gewonnen door Sagan

Amsterdam. - Peter Sagan heeft gisteren de 75ste editie van Gent-Wevelgem gewonnen. De Slowaak van Cannondale reed in de slotfase weg uit een kopgroep. Vorig jaar werd hij nog tweede. De koers was door de winterse kou tot 183 kilometer ingekort. De ijskoude noordoostenwind zorgde vanaf de start voor problemen. Het peloton werd in waaiers opgesplitst en daarbij misten enkele toppers de slag. Novum