Kort

Homohuwelijk

Geweld tijdens Franse protesten

Parijs. - Bij grootschalige protesten in Frankrijk tegen de legalisering van het homohuwelijk is de politie gisteren slaags geraakt met betogers. Naar schatting zo'n 340.000 Fransen kwamen naar Parijs om te ageren tegen een wetsvoorstel dat het voor homoseksuelen mogelijk maakt te trouwen en kinderen te adopteren. Het lagerhuis van het Franse parlement gaf vorige maand met een ruime meerderheid goedkeuring aan de wet. Volgens opiniepeilers neemt het draagvlak voor de wet echter af. AFP

„De president moet zich bezighouden met de economie en families met rust laten”

Activiste 'Frigide Barjot'

organisator van de demonstraties tegen het homohuwelijk

Verrassingsbezoek

Kerry: ‘Blokkeer Iraanse hulp aan Syrië’

Bagdad. - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft gisteren een onaangekondigd bezoek gebracht aan Irak. Kerry heeft er bij de regering in Bagdad op aangedrongen het luchtruim voor Iraanse wapentransporten naar Syrië te sluiten. De VS willen dat er een eind komt aan de Iraanse militaire steun voor de Syrische regering. Kerry was al in de buurt; samen met president Barack Obama bezocht hij de afgelopen dagen Israël, de Palestijnse gebieden en Jordanië. AP