Goal v/h Weekend: heerlijk doelpunt Brazilië doet denken aan Romário

Veel interlandvoetbal en dus een verzameling treffers van een divers pluimage. In de aanbieding onder meer Mario Balotelli en een fijne doelpuntje uit nota bene Jordanië.

We beginnen met ene Shannon Welcome uit het verre Honduras. Let u even op de pijlsnelle voetbeweging tijdens de dribbel, en daarna uiteraard de vakkundige afronding. Ook Jemen probeert zich te plaatsen voor het WK in 2014 en als dit een voorschot is op het assortiment: laat maar komen. Ook niet onaardig is de bijdrage uit Paraguay.

Engeland walste mede dankzij deze klapper van Ashley Young met 8-0 over San Marino heen. Mario Balotelli liet tegen Brazilië zien in prima vorm te steken en Jordanië werd een heerlijke goal afgeleverd door Amer Deeb.

Maar ja, die Goddelijke Kanaries toch. Diep op de eigen helft onderschept Oscar de bal en dan begint een aanval om van te smullen. Die laatste voetbeweging moet toch welhaast een eerbetoon zijn aan de wijze waarop Romário zoveel van zijn doelpunten maakte.

    • Jules Seegers