Cohen, Nasr en Nijholt genomineerd voor Luisterboek Award 2013

Job Cohen, een van de kanshebbers voor de Luisterboek Award 2013/ Foto NRC, Merlin Daleman

Job Cohen, Ramsey Nasr en Willen Nijholt zijn samen met onder andere Jack Wouterse en Arthur Japin genomineerd voor de Luisterboek Award 2013, zo meldt het CPNB. De winnaar wordt bekendgemaakt op 22 april, bij het begin van de Week van het Luisterboek.

In totaal maken tien voorlezers kans op de publieksprijs. De genomineerden zijn door een speciaal door het CPNB in het leven geroepen 5-koppige jury geselecteerd. Die jury, met daarin boekhandelaar van het jaar 2012 Daan de Vries, NTR-presentator Winfried Baijens, radiomaker Lara Rense, Jeugdjournaal presentator Milouska Meulens en cabaretier en schrijver Vincent Bijlo, koos uit de in totaal 44 ingezonden titels de volgende 10 luisterboeken:

Maar buiten is het feest door Arthur Japin,

Het ontstaan van dier en mens door Jelle Reumer,

Het grote Gruffalo luisterboek (Julia Donaldson en Axel Scheffler) door Lies Visschedijk,

Reizen zonder John (Geert Mak) door Job Cohen,

Na de aardbeving (Haruki Murakami) door Cees van Ede,

Hier komt de poëzie door Ramsey Nasr,

China door Henk Schulte Nordholt,

Met bonzend hart door Willem Nijholt,

Juttertje Tim (Paul Biegel) door Jack Wouterse;

Bericht uit Berlijn door Otto de Kat

De winnaar wordt op maandag 22 april, de eerste dag van de Week van het Luisterboek, op Radio 1 bekendgemaakt. Luisteraars kunnen vanaf vandaag hun stem uitbrengen op hun favoriete voorlezer via http://www.weekvanhetluisterboek.nl/stemmen/.

Vorig jaar ging de prijs naar onder andere acteur Pierre Bokma, die Annie M.G. Schmidts Heerlijk duurt het langst voorlas.

 

    • Roderick Nieuwenhuis