‘Topscorer Bony van Vitesse naar West Ham’

Wilfried Bony, dit seizoen goed voor 26 goals in 24 eredivisiewedstrijden, maakte er eerder al geen geheim van open te staan voor een transfer. Foto ANP / Robin van Lokhuijsen

Niet een grote geldschieter uit Rusland maar de volksclub West Ham United uit het oosten van Londen lijkt Wilfried Bony komende zomer over te nemen van Vitesse. Volgens Voetbal International ontvangen de Arnhemmers zo’n 13,5 miljoen euro voor de huidige topscorer van de Eredivisie.

Beide clubs hopen volgens het voetbalweekblad de transfer komende week bekend te maken. Bony moet zelf nog wel tot een akkoord komen met West Ham. Voor hoeveel jaar de 24-jarige Ivoriaan zich aan de club, momenteel veertiende in de Premier League, zou binden is nog niet bekend.

Bony vertrok in 2008 uit zijn geboorteland richting Sparta Praag. Vitesse nam hem vervolgens in januari 2011 over. Na twaalf doelpunten in het seizoen 2011/2012, is hij deze jaargang tot volle wasdom gekomen. Met 26 doelpunten heeft hij in de Eredivisie verreweg het vaakst het net gevonden en maakt hij met Vitesse bovendien nog kans op de landstitel.

Vitesse was niet direct bereikbaar voor commentaar, meldt persdienst Novum.

    • Jules Seegers