E. du Perronprijs voor Vlaamse romancier Koen Peeters

De E. du Perronprijs 2012 is gisteravond gegaan naar Koen Peeters. In het kader van de Boekenweek krijgt de Vlaming de cultuurprijs tijdens het Tilburgse festival Tilt voor Duizend heuvels, zijn roman over Rwanda.

De jury roemde Peeters om zijn roman, “die de lezer aangrijpt en hen tegen wil en dank verleidt tot betrokkenheid”. Duizend heuvels gaat over de raciale tegenstellingen tussen Hutu’s, Tutsi’s en Twa’s in het Afrikaanse land.

Vorig jaar was Ramsey Nasr met Mijn Nieuwe Vaderland, Gedichten van Crisis en Angst de winnaar. Andere genomineerden voor de E. du Perronprijs waren Tommy Wieringa met Dit zijn de namen en Ed van Thijn met Blessuretijd.

De E. du Perronprijs is bedoeld voor mensen of instellingen die met “een cultuuruiting in brede zin” bijdragen aan de multiculturele samenleving. De prijs, en de daarbij behorende 2.500 euro, wordt donderdag officieel uitgereikt in Tilburg.