Bij ons viel veel sneeuw - maar dat is niets vergeleken bij Groot-Brittannië

Extreme sneeuwval Groot-Brittannië. Foto screenshot NOS

In het zuiden van Nederland viel dit weekend bijzonder veel sneeuw. Zeker voor de tijd van het jaar. Maar dat witte laagje was niets in vergelijking met het enorme pak dat op sommige plekken in Groot-Brittannië viel. Vanuit een helikopter is goed te zien hoeveel sneeuw daar is gevallen.

Het is er zelfs zo erg dat het late winterweer dit weekend drie Britten het leven kostte. Ook werd het verkeer er door zware sneeuwbuien ernstig ontwricht. Vooral in het noorden van Engeland en Schotland is het extreem wit. Tienduizenden Britten zitten al dagenlang zonder stroom, schrijft nos.nl.

Ook in Kiev is het nog altijd extreem weer. Daar werd gisteren al de noodtoestand afgekondigd. In Kiev viel gisteren de meeste hoeveelheid sneeuw op één dag in meer dan honderd jaar.

Helikopterbeelden van de sneeuw in Groot-Brittannië vandaag:

Beelden van de extreme sneeuwval in Oekraïne gisteren:

    • Niels Posthumus