Uitgelicht zondag

None

Film

My Favorite Wife (Garson Kanin, 1940, VS). Plezierige komedie met Cary Grant als de man die er op de dag van zijn hertrouwen achterkomt dat zijn doodgewaande vrouw nog springlevend is. Als hij haar ziet, is hij meteen weer verliefd. Weinig doortastend als hij is, lukt het hem niet dit aan zijn kersverse bruid te vertellen. Bovendien wordt hij stinkend jaloers als blijkt dat zijn vrouw na haar schipbreuk 7 jaar op een onbewoond eiland heeft vertoefd met een bijzonder aantrekkelijke man. BBC 2, 08.20-09.45u.

Yeo-haeng-ja / Une vie toute neuve (Ounie Lecomte, 2009, Z-K/F). Autobiografisch drama over de jeugd van de regisseur. Als peuter werd ze door haar ouders met een smoes achtergelaten bij een weeshuis in de buurt van Seoul. Op haar negende werd ze geadopteerd door een Frans echtpaar, moest haar beste vriendin in het weeshuis achterlaten en vertrok met haar nieuwe ouders naar een ver en vreemd land. Ned.3, 15.30-16.55u.

Fool’s Gold (Andy Tennant, 2008, VS). In romantische avonturenkomedie zoeken Matthew McConaughey, zijn knipperlichtliefje Kate Hudson (die McConaughey al eens het hoofd op hol bracht in How to Lose a Guy in 10 Days) en de wereldvreemde multimiljonair Donald Sutherland zoeken hun fortuin in de schatrijke diepten van de Caribbean. Ook met Ray Winstone en andere bad guys. Net5, 22.00-00.10u.

Informatief

NTR Podium: Bachs Matthäus Passion. Ondanks de ontkerkelijking wordt de Nederlandse Matthäus-traditie steeds groter. Ieder jaar zitten in de week voor Pasen weer meer mensen ruim drie uur op een kerkbank om naar het meesterwerk te luisteren. In dit programma onder meer de repetities voor de allereerste Matthäus in de Dorpskerk van Wassenaar, met Ensemble Archipel. Ned.2, 13.00-14.00u.

Terra Xpress. Reportages over curieuze dierenmanieren. In het Zwarte Woud breekt een groep koeien uit de wei en verdwijnt in het bos. Het kost drie maanden om de snel aan het woud aangepaste kudde te vangen. Verder: de geweldige neus van speurhonden en een vos die schoenen steelt. ZDF, 18.30-19.00u.

Labyrint: De wolf en het Roodkajesyndroom. Kinderen die opgegroeid zijn in een omgeving met een hoge biodiversiteit zouden op latere leeftijd minder last hebben van allergieën. Verder: wilde wolven komen hier onze kinderen opeten.Ned.2, 19.50-20.20u.

Drama

Johannespassie. Opname uit 1996 in de Antwerpse barokkerk Carolus Borromeus van J.S. Bachs Johannespassion door La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken, met Christoph Prégardien, Andreas Scholl, Gabriele Rossmanith, Markus Schäfer, Werner Van Mechelen en Huub Claessens. Canvas, 12.00-14.00u.

Amusement

Homeland. Start van seizoen 2. Een jonge vrouw heeft contact gezocht met het CIA-kantoor in Bagdad. Ze heeft informatie over een aanval op Amerika, maar wil alleen met Carrie praten. (Zie ook pag. 26 en 27.) Ned.3, 20.30-21.30u.

Sport

Schaatsen: WK afstanden. Verslag uit Sotsji. Met om 12.00u de 500m dames en heren (2x) en om 15.05u de ploegenachtervolging dames en heren. Ned.1, 11.50-18.00u.

Radio

OVT – Het spoor terug. Portret van Max Heymans, na de oorlog de eerste Nederlander die haute couture maakte. Hij was ook de eerste sterontwerper, inclusief de allures, maar van zaken had hij minder verstand.Radio 1, 11.25-12.00u.