...Ron Meyer ziet met Pasen geen lege schappen

None

Vorige week stond de meest bekende linksbuiten van de vakbeweging er nog goed op. Zijn aankondiging van massale stakingen op de distributiecentra van Albert Heijn stond garant voor veel media-aandacht en bracht AH-baas Dick Boer in een lastig parket. Maar de charismatische campagneleider overspeelde deze week zijn hand. Terwijl AH akkoord ging met een loonsverhoging van 3,5 procent met collega-vakbond CNV, beloofde Ron Meyer lege schappen met Pasen. Die bleven echter uit. Veel distributiemedewerkers bleken niet meer bereid tot actievoeren. FNV sloot zich na enkele wijzigingen alsnog aan bij de deal met CNV. Daar bovenop belandde een intern rapport van de FNV op straat dat korte metten maakt met het vermeende succes van de wervingsstrategie waar Meyer bekend om werd; organising. Die was kostbaar en bracht weinig nieuwe leden.