Recensieoverzicht Theater

Schiedam, 06-03-2013. Beeld van de repetitie van "Oedipus" bij het Ro Theater, bewerkt door Oscar van Woensel, regie Alize zandwijk. Met o.a. Jack Wouterse en Nasrdin Dchar in de titelrol. Foto: Leo van Velzen.

Oedipus van Oscar van Woensel door het Ro Theater. Inl: rotheater.nl

NRC HandelsbladTe vaak echter slaat luchtig om naar kinderlijk, mede door discutabele decorvondsten als een gigantische dode rat en een reusachtige mobile, zoals je die ook boven de kinderwieg ziet. Tel dat op bij het clowneske spel van Yahya Gaier en je krijgt het gevoel dat je bij Oedipus, de familiemusical zit. **

De TelegraafBij de schokkende ontknoping in deel één verwacht je een aangrijpende scène. Terwijl licht en muziek de sfeer rond Oedipus grimmig maken, veegt Dchar zijn ogen zwart alsof hij ze uitkrabt. Dat levert een mooi theatraal beeld op. [...] Maar echt voelbaar maakt Dchar het drama niet. **

TrouwIn het tweede deel schiet de voorstelling door in een semi-filosofisch pamflet voor spirituele zelfverwezenlijking dat in het tijdschrift Happinezz niet zou misstaan. **