Recensieoverzicht Film

None

Le Grand Soir. Regie: Benoît Delépine, Gustave de Kervern. In: 4 bioscopen.

NRC HandelsbladLe Grand Soir is een fraaie tragikomedie, met Benoît Poelvoorde als ‘de oudste punker van Europa met een hond’, over de volstrekte onmogelijkheid om nog een revolutionair gebaar van enige betekenis te maken in het huidige kapitalisme.’ ****

Le MondeDe reële ernst achter de vertelling, de menselijkheid die de acteurs laten doorschemeren onder de buitenissigheid van hun personages, de tedere gekte waarmee ze zijn gefilmd, de slapstick die het geheel doordesemt, overtuigt dat het inderdaad juist is wat een van de personages zegt: „Wij zijn allemaal punks met een hond.’’ ****

Le Nouvel ObservateurEen triomf voor de regisseurs, die experts zijn in de delicate kunst van het vervlechten van een zeer nauwkeurig omschreven werkelijkheid met personages en situaties die daar volstrekt haaks op staan. *****