Recensieoverzicht CD

At the Back of Beyond, derde cd van Ntjam Rosie

NRC HandelsbladVoelde Rosie zich op Elle nog een toeschouwer in haar wereld, het is goed te merken dat de zangeres zich op haar derde album écht meer druk is gaan maken. Ze komt niet alleen losser maar ook zelfverzekerder over. Haar looks veranderden van classy koel naar warmbloedig fleurig met een vrolijk wolkige afrocoupe. Haar teksten zijn reflectiever en verhalend. [...] Ook muzikaal gebeurt er meer: ‘Afropean soul in a jazzy state of mind’ omschrijft ze zelf mooi. In elk geval meer opgeschoven richting pop met een steviger levenslustig geluid door de inbreng van gitaren. ****

Het ParoolAt the Back of Beyond laat een volwassen, veelzijdige muzikant horen met een gevarieerd repertoire. Het album kent momenten van keiharde funkrock en sprankelende, ruimtelijke ballads met meerstemmige zang. Vooral in de rustige nummers toont Rosie zich een perfectionist. ***