Real Madrid heeft band met Fuentes

Volgens Eufemiano Fuentes, de dokter achter de bloeddopingzaak ‘Operacion Puerto’, is de Spaanse voetbalclub Real Madrid hem nog geld verschuldigd. Volgens Fuentes gaat het om vergoedingen over de jaren 2007, 2008 en 2009.

Toen Fuentes gisteren werd gevraagd of het een schuld voor medische behandelingen betrof zei hij daar geen antwoord op te kunnen geven. Maar volgens Fuentes’ advocaat Tomas Valvidielso staat de schuld op zichzelf en heeft het niets te maken met ‘Operacion Puerto’.

Woordvoerster Marta Santisteban van Real Madrid zei dat de claim te maken heeft met de rol van Feuntes als getuige in een rechtszaak van Real Madrid tegen de Franse krant Le Monde, die had geschreven dat Real Madrid en andere Spaanse clubs spelers doping hadden verstrekt. Le Monde verloor de zaak en werd veroordeeld tot een rectificatie en smartegeld.

Volgens Sanstisteban zou Fuentes zijn reis- en verblijfkosten betaald willen hebben. Zij zei ook dat Real Madrid de kosten keurig zal betalen als Fuentes rekeningen kan overleggen. De woordvoerster zei niet te weten waarom Real Madrid Fuentes als expertgetuige had opgeroepen.

Niet voor het eerst wordt Real Madrid gelinkt aan Fuentes, die ook heeft verklaard dat niet alleen wielrenners maar ook andere sporters zich voor bloeddoping tot hem wendden. Maar namen heeft hij nooit prijsgegeven. Fuentes heeft altijd verklaard die voor zijn memoires te bewaren.

In de jaren waarover Fuentes nog geld opeist stonden de Nederlanders Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij en Royston Drenthe bij Real Madrid onder contract. (AP)