Mandje met gouden eieren voor ID&T...

Dancekoning Duncan Stutterheim (41) kan goed een feestje bouwen. Meestal voor anderen – tienduizenden mensen tegelijk, niet zelden allemaal in het wit gekleed. Maar deze week had Stutterheim, oprichter en directeur van dancefeestorganisator ID&T, zelf reden voor een feestje. De Amsterdammer verkocht zijn bedrijf aan Amerikanen. Entertainmentbedrijf SFX betaalt 102 miljoen dollar voor driekwart van de aandelen ID&T. Vorig jaar wees de feestexporteur nog een bod van 100 miljoen dollar op alle aandelen af. Hoe ID&T onderling over de 24 aandeelhouders is verdeeld, houdt de bv voor zichzelf. Maar vaststaat dat een aantal van hen zich nu miljonair mag noemen. Stutterheim zelf was dat allang – zijn naam stond jaren in het Quote-lijstje van miljonairs onder de 40. Nu, als 41-jarige, wordt het tijd voor het serieuzere werk. Zien we Stutterheims verse miljoenen dit jaar terug in de Quote 500?

.. en dalers

...Ron Meyer ziet met Pasen geen lege schappen

Vorige week stond de meest bekende linksbuiten van de vakbeweging er nog goed op. Zijn aankondiging van massale stakingen op de distributiecentra van Albert Heijn stond garant voor veel media-aandacht en bracht AH-baas Dick Boer in een lastig parket. Maar de charismatische campagneleider overspeelde deze week zijn hand. Terwijl AH akkoord ging met een loonsverhoging van 3,5 procent met collega-vakbond CNV, beloofde Ron Meyer lege schappen met Pasen. Die bleven echter uit. Veel distributiemedewerkers bleken niet meer bereid tot actievoeren. FNV sloot zich na enkele wijzigingen alsnog aan bij de deal met CNV. Daar bovenop belandde een intern rapport van de FNV op straat dat korte metten maakt met het vermeende succes van de wervingsstrategie waar Meyer bekend om werd; organising. Die was kostbaar en bracht weinig nieuwe leden.